Δελτίο τύπου από τη 2η ανοιχτή πανελλαδική σύσκεψη της δικτύωσης

Την Κυριακή 12/12/2021, πραγματοποιήθηκε η 2η ανοιχτή διαδικτυακή σύσκεψη της «Δικτύωση Εκπαιδευτικών για την ανατροπή της Αξιολόγησης». Στο διάστημα των δύο εβδομάδων που μεσολάβησε από την 1η σύσκεψη, που έγινε την Κυριακή 28/11, προωθήθηκε το πρώτο κείμενο το οποίο καταγράφει τι είναι και τι θέλει η Δικτύωση, φτιάχτηκε αφίσα, blog, ομάδα στο facebook και ενημερώθηκαν δεκάδες σχολεία για την πανελλαδική προσπάθεια συντονισμού.

Η 2η σύσκεψη συζήτησε τα χαρακτηριστικά της περιόδου και αποφάσισε μια σειρά δράσεις. Η αξιολόγηση προχωράει με διαφορετικό τρόπο στην πρωτοβάθμια - με «ενιαία κείμενα» και τη δευτεροβάθμια και από περιοχή σε περιοχή αλλά προχωράει. Οι καθυστερήσεις και οι αναβολές δείχνουν πως οι εκπαιδευτικοί είναι απρόθυμοι και εξακολουθούν να ψάχνουν τρόπους διαφυγής από τις εργασίες στις ομάδες. Όμως, ο χρόνος που κυλάει μες στην αδράνεια που έχουν επιβάλει οι ηγεσίες των ΟΛΜΕ - ΔΟΕ ευνοεί την κυβέρνηση που δρα, πιέζει κι εκβιάζει. Ο συντονισμός και η δικτύωση όλων όσοι επιμένουν να απέχουν από κάθε εργασία στις ομάδες και να παλεύουν για την ανατροπή της αξιολόγησης, είναι αναγκαία.

Βάσει των παραπάνω αποφασίστηκαν:

· Να γίνει νέα ανοιχτή διαδικτυακή σύσκεψη στις 8 Ιανουαρίου 2022

· Να γραφτεί γράμμα προς τους γονείς πριν από τις γιορτές και να γίνει διαδικτυακή εκδήλωση στις 16 Ιανουαρίου 2022 με συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονιών.

· Η Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 παλεύουμε να είναι ημέρα δράσης με απεργία-στάσεις εργασίας και διαδηλώσεις σε μια σειρά πόλεις από όσες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ πάρουν ανάλογες αποφάσεις. Αμέσως μετά τις γιορτές πρέπει να γίνουν συνελεύσεις που να πάρουν αποφάσεις αγώνα.

· Να βγει νέα αφίσα

Συνεχίζουμε να απέχουμε από κάθε εργασία στις ομάδες αξιολόγησης. Παλεύουμε για την ανατροπή της.

13/12/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου